OSZTALÉKTÓL DUBAI-ON ÁT, CSÚCSRA JÁRATVA, A BLOCKCHAIN CAPITALLAL

Az alábbi sorokban Mentoraim szavait tolmácsolom a teljesség igényével!

Évi és Karcsi példa értékű és tartalmas útjának rövid összefoglalója a Blockchain Capital-ban – jól mutatja és tükröt mutat mindenki számára – mit jelent a szenvedély, a hit és a lelkesedés egy különleges és egyedi szakma birtokában.

… hogy mi is ez a SZAKMA? – nem más mint a SZABADSÁG záloga!

 

Olvassátok nyitott elmével és hatalmas információ éhséggel!

 


Az első néhány töredék információ hallatán, csak legyintettem és lehurrogtam a páromat. Lehet, hogy éppen egy szakmai cikket olvastam, az is lehet, hogy valami beállítással szarakodtam, a weboldalunkon.                      Nem tudom, már nem emlékszem.

Arra azonban igen, amikor alig pár hét múlva már osztalékot kaptunk a részvényeink után.

Mi történt abban a néhány hétben és mi történt az azóta eltelt, tizenkét-három hónapban? Hol tört meg a jég, mikor történt meg a váltás?

Elárulom nem én hoztam meg az első döntést. De elfogadtam és megértettem hamar, itt valami komolyabb van készülőben, aminek ha ellenállnék, jó nagy barom lennék és lehet hogy hamarosan verném a fejem a falba.

Mi a jó párkapcsolat alapja? Véleményem szerint az együttműködés, az egy irányba fókusz és cselekvés. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy közös tevékenységekben vesznek részt üzleti, vállalkozói szempontból.                        Mi, azonban már több projektben sikeresen visszük ezt az együttműködést, amiért nagyon hálás vagyok.

NŐI SZEREPEK ERŐSÖDÉSE – AHOGY ÉN LÁTOM

Már a millenniumi évek felé haladva, vállalkozóként egyre szembetűnőbbé vált számomra a hölgyek szerepe a hétköznapi életben. Megrendelőként vagy vállalkozóként figyeltem fel a jelenségre, hogy fajsúlyosabb szituációkban is, milyen határozottan hoznak döntéseket.

Számtalan esetben voltam szem és fültanúja, hogy mennyire reálisan, empatikusan, mégis határozottan hoznak döntéseket, akár a párjuk jelenlétében is. Mára, ez már azt gondolom sokkal általánosabbá vált és talán elfogadottabbá is. Ehhez kell a párkapcsolatban a jó együttműködés.

A férfiak esetében az elmúlt hetek, hónapok ráébresztettek arra a felismerésre, hogy sok esetben az EGO, és a farok méregetés viszi negatív irányba az egyébként pozitív lehetőségekkel bíró ajánlatot. Látványos különbségek, egyre élesebb határok rajzolódnak ki a jövőre nézve, és nem a férfiak állnak jobban, a túlélés szempontjait elemezve.

De térjünk vissza az eredeti, gondolatmenetre.

ÚT AZ ELSŐ OSZTALÉKIG

Milyen folyamatok vezettek a döntés teljes elfogadásához és hogyan álltam teljes mellszélességgel a közös projekthez? Legtöbb esetben a döntési folyamatokat alapvetően emóciók vezérlik, emellett azonban nem kerülhetőek ki a racionalitás alapelvei.                                                  Megérzésekben a Nők verhetetlenek, kiinduló pontként elfogadtam ezt, mivel már több esetben tökéletesen működött a mi esetünkben is.

Ha a többi sarokpont is megállja a helyét, akkor akár mehet is a részemről, így álltam hozzá. Ilyen előzményekkel jutottunk el az első osztalék kifizetéshez.

A képen láthatod, az első konzultáció vázlatát.

Gondolom, első látásra megrettennél, de ha Te firkálnád fel, mint ahogy én tettem, akkor jó esetben elkezdene derengeni valami, mint éjszakai horgászatkor a napfelkelte előtti órákban.

Hogy megértettem a projektet akkor az első megbeszélés során?                Nem, határozottan nem a válaszom.

Ilyenkor veszíted el az üzletépítés során a bizonytalankodókat, félelemben élőket, és az egyensúly nélkül párkapcsolatban élőket. Mielőtt még kihagynám, ebbe a csapatba tartoznak még a legyintősök is akik majd mindenre legyintenek az évek során amivel megszólítják őket.

Aztán egyszer csak nem jön több legyintésre váró ajánlat, lehetőség, megoldás eléjük, mert már mindenki tudja a reakciójukat.

MILYEN HATÁSSAL VOLT RÁNK A BEZÁRÁSI IDŐSZAK?

Ma visszatekintve erre az egy évre arra a rengeteg negatív külső hatásra ami a világban és környezetünkben történt, számunkra fantasztikus eredményeket produkált. Számtalan előnyét használtuk ki a bezártságnak, amit a külső körülmények róttak ránk.

Megtapasztalhattuk mekkora erő rejlik az online kommunikációban, a virtuális üzletépítésben. Rájöttünk többek között arra is, hogy azt a technológia, amivel már évekkel ezelőtt is dolgoztunk, ebben a furcsa világban egyértelmű sikereket tud hozni, csupán egy-két fontos alapelvet kell szigorúan betartanunk.

Ezek közül is az egyik és talán a legfontosabb az egyszerű és őszinte kommunikáció. A másik az eszközök alkalmazása. Olyan rendszer és eszközök, amelyet egy gyerek is tud másolni és alkalmazni. Nyilván ezeket létre kellett hozni és ebben régi barátunk és egyben mentorunk, nagy segítségünkre volt.

Első hetekben, hónapokban ezeket hoztuk létre és próbáltuk összerakni fejben a rendszer elemeit. Ez azért is nagy kihívás volt, mert nagyon kevés értékelhető anyag volt. (megj: Itt azért meg kell említeni azt, hogy egy jól működő vállalkozásból áthelyezni a fókuszt, nem könnyű, pláne ha erős érzelmi háttere is van.)

Ma már nevetünk, ha eszünkbe jutnak az első telefonos megkeresések, beszélgetések. Emlékszem, sok esetben ott álltam az irodánkban ujjal mutogatva a táblára felrajzolt projekt elemeire, hogy ne beszéljek hülyeségeket.

Még ma is mosolygok, ha elmesélem milyen kérdéseket tettem fel Reginának.(Alapító-Európai igazgató)                                                                          De, ez akkor teljesen normális volt, totál nem értettünk semmit.

Ennek ellenére több vezetőnk is van a kezdő korszakunkból. Ők velünk jöttek, sőt volt, aki teljesen ismeretlenül is elkezdett követni minket.

ELSŐ REGIO MANAGERÜNK

Ennek ellenére több vezetőnk is van a kezdő korszakunkból. Ők velünk jöttek, sőt volt, aki teljesen ismeretlenül is elkezdett követni minket. Ma egy év után Ő lett az első Régió Managerünk. Bakos Kornél tanár úr, ahogy hívjuk őt 👍

Mára a csoportunkban heti, havi szinten minősülnek Silver és Manageri szintekre, de, vannak, akik erősebb tempót diktálva 2-3 hónap alatt lesznek Csoport Managerek. (megj: Más üzletekben ilyen szintekre sokszor 1-2 év alatt jutnak el)

ÁTTÖRÉS UTÁN CSÚCSRA JÁRATVA

Nyilván ott bujkál benned a kérdés vajon megérte e az első osztalék kifitzetése után belevágni az üzletbe?

Visszakanyarodva az időbeli sorrendiséghez, úgy gondolom augusztus eleje volt az áttörés, amikor igazán elkezdtünk komolyan dolgozni. Az a lendület, amit generálunk, vitt el minket év végére az elérhető csúcsokhoz.

Ez az, amire vágytunk elismerésre, csapatmunkára, együttműködésre, és jól kereső elégedett partnerekre és vezetőkre. Nyilván megfordul a fejedben, hogy ok értem, de megérte? Egy szóval, Igen. Többek között ez is vele járt

Ma egy év távlatából már egy következő üzleti szint kapujából visszatekintve, amit érzünk az a hála és az öröm.

OSZTALÉKTÓL A DUBAI TALÁLKOZÓIG

A Blockchain Capital üzletben, mindent, amit eddig csak reméltünk, vágytunk elérni a hálózatépítésben azt megkaptuk, és még csak az út elején vagyunk.

Kivételes alapítói csapat, aktív, partneri együttműködés, megbecsülés, bizalom és tisztelet. Ezeket a mindennapokban megtapasztalt érzéseket nem lehet könnyen átadni papíron leírva, mint ahogy azokat a napokat sem amit Dubai-ban éltünk át az alapítókkal és a szűk vezetői körrel együtt. Fontos és hatékony lépéseket, döntéseket meghozva a cég jövőjére nézve.

BLOCKCHAIN CAPITAL CÉGGEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜNKET ÖSSZEFOGLALVA AZ OSZTALÉKTÓL DUBAI VEZETŐI TALÁLKOZÓIG

Ha az elmúlt időszakot össze kéne foglalnom, milyen lépések vezettek el eddig a pontig akkor úgy gondolom, kezdhetném előről az írást. Viszont valahogy csak érdemes lenne összefoglalni, így hát pontokba szedtük.

 • Legyen erős miérted a változtatásra, és ezért hajlandó is legyél dolgozni
 • Legyél nyitott a fejlődésre és a tanulásra
 • Nem kell zseninek lenned, vannak nálad okosabbak, kérdezd őket
 • Ego zsebbe, nem, inkább a kukába, ha szerényen játszol, nem leszel kevesebb
 • Legyél csapatjátékos- nem mindegy, hogy követőid vagy dolgozóid vannak
 • Az új munkatárs eredményei legyenek fontosabbak a sajátodnál
 • Ez a bónuszra, kitűzőre, és elismerésre is igaz
 • Csináld egyszerűen, legyél másolható, követhető
 • Eszközök használatát tanítod, akkor sereged lesz
 • Legyél kreatív az eszközök létrehozásánál, de figyelj az előző két pontra
 • Ha zseni vagy csodálni fognak, de követni, másolni soha
 • Add át a felelősséget, szervezést, önállóságra tanítsd a vezetőidet
 • Vezetőidet emeld fel és told előre, amikor sikerről, és elismerésről van szó
 • A hibákért mi vagyunk a felelősek
 • Szeresd, élvezd, amit csinálsz, a jutalom utolér

Többen azt gondolhatjátok, ezért vagy azért nekünk könnyű. Ezzel kapcsolatban más a véleményem és hidd el nem alaptalanul mondom.

Hosszú út vezetett idáig és azt gondolom, rengeteget tanultam a páromtól, Ő egy fantasztikus jó ember, és aki a szívével lát és dolgozik. Nálunk az együttműködésben van az erő, amiben a szerepek nincsenek megkérdőjelezve.

Ez az együttműködés, csapatmunka vezetett azokhoz az eredményekhez, amik az elmúlt hónapokban az első helyre repítettek minket, és a BCT-Global csapatot!

Szentes Éva & Torma Károly                                                                                                         Manager of Region

0 hozzászólás
4 tetszik
Előző cikk: Mi Történik Most A Kripto Piacon? Milyen Tényezők Erősítik A WBT Index Piaci Helyzetét?Következő cikk: BÁLNÁK VAGY MAMMUTOK – ÖSSZEFOGLALÓ A KRIPTOPIACRÓL

Hasonló cikkek

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AZ ÉLETED A TE UTAD – TE IRÁNYÍTOD

Az élet eddig ismeretlen új csodálatos dimenzióját fedeztem fel...
hálásan köszönöm :)

Üdvözöllek Barátom!
Kovács Tibor vagyok.
Gyere velem egy időutazásra, de ne a múltba - váltsunk inkább a jövőbe!

Tovább olvasom

Legfrisebb cikkek
Legnépszerűbbek