Blokklánc Technológia

Mi az a blokklánc technológia és milyen lehetőségeket kínál?

Rengeteg szó esik manapság a blokkláncokról, de még mindig sok félreértés övezi a technológiát.

… de mitől olyan izgalmas, és milyen területeken változtathatja meg az életünket.

A blokklánc (blockchain) fogalma egyre inkább a szakmai közbeszéd részét képezi, és nem véletlenül, hiszen ez a technológia megoldja a szervezetek egyik legnagyobb problémáját: a hálózatokban megosztott információ biztonságos kezelését. Legyen szó biztonságos fizetési protokollokat kereső pénzügyi szolgáltatásokról, állampolgári adatokat kezelő hivatalos szervekről vagy az ellátási láncok átláthatóságát növelni kívánó vállalkozásokról, a blokklánc-technológia mindegyik számára komoly előnyöket kínál.

Sokan még ma is a kriptovalutákkal kötik össze a blokkláncokat, ezért először is nem árt tisztázni, hogy noha a bitcoin és társai valóban erre a technológiára épülnek, a blokklánc használati köre ennél jóval tágabb. A blokklánc lényegében egy digitális rekordokból (blokkokból) álló lista, amelynek minden eleme titkosítva van a tranzakciók során. Miután egy rekordot ellenőriztek, bekerül a láncba, és többé már nem lehet kitörölni vagy módosítani. Egy kicsit az autók szerviz könyvéhez hasonlít, amelybe a jármű élettörténetének minden fontos eseménye bekerül, csak épp itt még annyi lehetőség sincs a hamisításokra, mint a valódi szerviz könyveknél.

Vagy másképp megfogalmazva, a blokklánc egy közös megegyezéssel létrehozott, elosztott, digitális főkönyv, amely teljesen transzparens, az összes résztvevő számára látható, és utólag már nem megváltoztatható. Épp e sajátosságai miatt elsősorban olyan területeken érdemes alkalmazni, ahol a transzparencia, a hitelesség és a megbízhatóság kiemelkedően fontos szempont. Ilyen például a bankszektor, a szállítmányozás vagy az ellátási láncok.

 

 

Talán ennyit a technikai részletekről. Az internet minden információt átnyújt Számodra csak keresd bátran!!!

 

Most már ne nyújtsuk a rétest továbbMEGOLDÁST ígértem NEKED!!!  Lépj tovább >>>>>

AZ ÉLETED A TE UTAD – TE IRÁNYÍTOD

Az élet eddig ismeretlen új csodálatos dimenzióját fedeztem fel...
hálásan köszönöm :)

Üdvözöllek Barátom!
Kovács Tibor vagyok.
Gyere velem egy időutazásra, de ne a múltba - váltsunk inkább a jövőbe!

Tovább olvasom

Legfrisebb cikkek
Legnépszerűbbek