Bálnák Vagy Mammutok? Kriptopiaci Összefoglaló Folytatás

Kezdjük egy abszolút aktuális hírrel, ugyanis a mai napon történik az az esemény amire a világból sokan felfigyeltek, és követtek az elmúlt hónapokban. Ugyanis ma Magyarország kriptotörténelmet ír.

Mai napon 2021. szeptember 16-án délután 17:00-kor avatják fel a világ első Satoshi Nakamoto szobrát a budapesti Graphisoft Parkban.

A rendezvény bejelentését itt nézheted meg

A FOLYTATÁSBAN TOVÁBB MERÜLÜNK A JELENLEGI GAZDASÁGI HELYZETET ELEMEZVE, TÖBBEK KÖZÖTT MIRŐL HEBEG-HABOG AZ USA JEGYBANK ELNÖKE

Számomra már az év elején is látható volt, hogy csúnya infláció van kinézőben erre az évre, ami nem átmeneti, hanem elhúzódó lesz. Nos az egyik legjelentősebb nemzetállam (USA) jegybank elnöke Jerome Powell hónapok óta hebeg-habog az inflációról való megnyilatkozásaiban.                          Szerinte még mindig átmeneti lesz.

Pedig ő is tudja, hogy nem, csak ezt mondja. Sőt, most már ugye az inflációt le kell cserélnünk egy másik fogalomra a stagflációra, ahol a magas infláció (áremelkedési ütem)  lassú gazdasági növekedéssel ,esetleg recesszióval, illetve magas munkanélküliséggel párosul.

MUNKANÉLKÜLISÉG ÉS INGATLAN LUFI AZ USA-BAN

Az USA-ban a munkanélküliek heti 700 dollár munkanélküli segélyt kapnak 10 hónapig! Miért is akarnának visszamenni dolgozni? Az elmúlt 1,5 év eszetlen pénznyomtatásának hozományaként az amerikai lakosság tavaly 3-szor kapott stimulus csekket, átlag 1300 dollár értékben (2008-ban ezt a bankok kapták és lenyulták).

A nagy része a hagyományos és a kripto tőzsdén kötött ki befektetésként, hisz ezidőtájban a fiatal lakosság kedvenc e-sportja a tőzsdézés volt.

Köszönik az államnak, majd ha elfogy a pénzük, visszamennek dolgozni.
A rengeteg kinyomtatott pénzből az amerikai banki szereplők gondolták belépnek az ingatlanpiac vételi oldalára, így nagyjából az elmúlt fél év úgy nézett ki, hogy az eladók kis emberek voltak a vevők nyugdíjalapok, befektetési alapok, hedge fundok, akik akár a piaci ár felett 20-40%-al is vásároltak nem csak házakat, hanem kisvárosokban, komplett városrészeket.

Felfújódott egy ingatlanlufi, és mivel a lakásbérleti díjak is emelkedtek, egy lakhatási válság is.

MILYEN ÖSSZETEVŐK GERJESZTIK MÉG AZ INFLÁCIÓT?

Térjünk vissza az inflációra! Kínában Sanghai-tól délre, sok fontos gyár közelében lévő legfontosabb tengeri kikötő zárva. Se ki-,se be. A tengeri szállítás egy 40 lábas konténerre vetítve az év eleji árakhoz képest most hatszor drágább és nem áll meg még az emelkedés.

A Baltic Dry index, ami az alapanyagok tengeri szállításának árát mutatja 300%-ot emelkedett idén, továbbra is emelkedik.                                                      A legnagyobb chip gyártó a TMSC előrevetített egy év végi, vagy jövő év eleji 20%-os áremelést, ami tovább emeli majd az autók árait, azontúl hogy a chipek szállítási ideje 18 hétről, 20 hétre nőtt!                                                            Malajziában a covid a chipgyártás hátráltatója. Az autóipar hangsúlyos, mint ciklikus szereplő, mint a Világgazdaság, mint az országok GDP-én belül.

Azt hittem, hogy az Europai Unio mennyiségi lazitása (QE) nem olyan durva ,mint a FED-é, de aztán szembejött egy chart velem a minap!                              Hát vesznek ők is rendesen a frissen nyomtatott pénzből, de az euro zónában még csak 3% az infláció!

MI A HELYZET A HAZAI PIACON? MAGYARORSZÁG A MÚLT HÉTEN JELENTETTE BE

Magyarország a múlt héten jelentette be, hogy visszafogja a mennyiségi lazítását (QE), magyarul a kinyomtatott pénzből nem vásárol már több hosszú lejáratú kötvényt (most, hogy már az 50%-a a kezében van J )

Szóval kell, hogy ezt a kaotikus állapotot valami megoldja, a hagyományos banki rendszert közép távon valami leváltsa. A blokklánc és a kripto ezt próbálja éppen tenni. Nem véletlen, hogy az intézményi szereplők és cégek is felismerték a kriptok jelentőségét és vásárolják többek közt infláció fedezésére, hisz pl. egy cég bevételeit az infláció diszkontálja.

A blokklánc maga többek közt hatékonyságot és olcsóbb működést tud hozni a gazdaságba.
Folyamatosan jön vissza a pénz a kriptopiacra. Alakul az ökoszisztéma! Ahogy erősödik a piac, annál több akadállyal néz szembe a hagyományos bankrendszer/Mammut/ részéről, de ahogy szoktuk mondani, ezt az erőt már nem fogják tudni legyőzni, ahhoz már nagynak számít.

További részleteket a projektünkről itt találsz, kövesss be minket

Tehát úgy vélem, Einstein idézete nagyon találó. Más gondolkodás kell, hogy a hagyományos bankrendszer hibáit kijavítsuk! A blokklánc és a kriptok erre hivatottak.
Mi, akik részt veszünk ebben az innovációban, a Blockchain Capital pénzügyi megoldásai révén, saját kezünkben tartjuk pénzügyeink irányítását és egy olyan piacon realizálunk átlag feletti hozamokat, ami még csak most fejlődik ki.

Eredeti szerző: Biti/BlockMoney

0 hozzászólás
0 tetszik
Előző cikk: Az MLM És Ami Mögötte Van

Hasonló cikkek

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AZ ÉLETED A TE UTAD – TE IRÁNYÍTOD

Az élet eddig ismeretlen új csodálatos dimenzióját fedeztem fel...
hálásan köszönöm :)

Üdvözöllek Barátom!
Kovács Tibor vagyok.
Gyere velem egy időutazásra, de ne a múltba - váltsunk inkább a jövőbe!

Tovább olvasom

Legfrisebb cikkek
Legnépszerűbbek