A „BLOCKCHAIN CAPITAL JELENSÉG”

A „BLOCKCHAIN CAPITAL JELENSÉG” , AVAGY

MILYEN SZEMÜVEGEN ÁT IS NÉZZÜK A VILÁGOT?

     Mi indított arra, hogy a fenti kérdés kapcsán tollat ragadjak?

Mindenekelőtt le kell szögezzem, hogy nem vagyok sem blokklánc szakértő, sem tőzsdeguru, de még csak a pénzügyi terület beavatott szakértője sem. Továbbá nem vagyok pszichológus, MLM szakértő, de üzletember sem.

S mivel szabad vagyok ezektől a skrupulusoktól, kötetlenül írhatom meg a tapasztalataimat az elmúlt egy évről a Blockchain Capitalnál töltött munkámmal kapcsolatban, s igazából ez az érdekes, ezért ütöm a billentyűket.

Nem tudok viszont elvonatkoztatni a világnézetemtől, ami karakteres és meghatározó az életemben. Nálam ugyanis a tapasztalat mindennél előbbre való! Ezekről a tapasztalatokról szeretnék írni, s közben közzétenni olyan információkat, melyek sokak számára teszik világosabbá, érthetőbbé a Blockchain Capital működését. De kik is azok a „sokak”?

Gyakorlatilag mindenki, vagy bárki, aki így vagy úgy kapcsolatba kerül a céggel, pontosabban azzal a munkatárssal, aki tájékoztatja őt. S itt kel életre a „Blockchain Capital jelenség”, ami, ha tetszik, ha nem, osztályozni kezdi, pontosabban csoportokba rendezi az embereket.

Írásom 1. része erről fog most szólni.

Hogy milyen csoportok alakulnak, az egyértelműen a szemüvegen múlik, amelyen keresztül szemléljük a világot, s benne önmagunkat, pontosabban önmagunkat, s a tapasztalt világot. (E szemlélet spirituális vonatkozásairól későbbi részben fogunk értekezni.) Miről beszélünk? Érthetőbb, ha rögtön konkrétan rátérünk a „csoportbeosztásra”.

– A HOMÁLYOS SZEMÜVEGŰEK

Ők alkotják a legnagyobb csoportot. Az elhomályosulásuk olyan nagy, hogy szinte soha, semmit nem fognak abból, amit társadalmi-gazdasági tendenciáknak nevezünk. Ők a tudatosság olyan mérvű hiányával bírnak, ami megakadályozza őket abban, hogy túl lássanak a saját határaikon, ami nem biztos, hogy annyira szűk. Lehetnek köztük kétkezi munkások és egyetemi tanárok egyaránt, akik a saját szakterületükön kiválóak, de azon túl veszélyes számukra a világ.

Homályos és átláthatatlan.

S hiába meséled el számukra, hogy Te mit látsz, nem hiszik, s hiába mutatod meg nekik, hogy a homálytól meg lehet szabadulni, s világosan látni a lényeget, nem hajlandók egy mozdulatot sem tenni. Ők azok, akik a harmadik telefonnál is sajnálkoznak, hogy még mindig nem tudták megnézni a 10 perces videót, ők azok, akik nem veszik fel a második telefontól, s vissza sem hívnak, akik nem válaszolnak az sms-ekre, imélekre és hangüzenetekre, s még folytathatnám. Ők azok, akikkel nincs dolgunk, s a lehető legbarátságosabban, de a leggyorsabban tanácsos elköszönni tőlük.

Már ha egyáltalán fogadják a köszönésünket!

– A STROBOSZKÓPOS SZEMÜVEGŰEK

Ők határozott érdeklődést mutatnak, ami nem a személyednek szól, de az eléjük tárt információnak csak töredékét érzékelik, s hiába próbálod kiegészíteni a megértésüket fontos apróságokkal, az soha nem jut el az agyukig.

Ehelyett viszont vég nélkül képesek értekezni veled az itt-ott hallott, látott, többnyire negatív hírekről, amik természetesen szintén töredékesek, mert a speciális szemüvegük mindig mindenütt csak információ részleteket enged az agyukba.

Ők erősen a felszínesség benyomását keltik az emberben, jogosan, hiszen soha nem jutnak el a lényegig. Például azt meghallják, hogy itt-ott lenyúlták xy pénzét, de azt nem hallják meg, amikor azt mondod nekik, hogy a Blockchain Capital cég nem kezel pénzt, sőt az nálad marad a saját kripto pénztárcádban.

Azt meghallják, hogy „elemzők” a bitcoin kipukkadásáról vizionálnak, de azt nem hallják meg, amikor a blokklánciparról és annak már történő térhódításáról beszélsz.

Azt meghallják, hogy a szomszéd szerint „nem lesz ebből semmi”, de azt nem, hogy a világ legnagyobb tőke- és nyugdíjalapjai, giga világcégei, s a leggazdagabb emberek a Földön milliárd dollárokat fektetnek kriptókba… Nyilván, mert nem hallgattak a szomszédra!

Barátságosan köszönj el, ez a tanácsom!

– A TUDORKA SZEMÜVEGŰEK

Ők azok, akik a személyed iránti érdeklődéstől vezérelve – talán már előképzettséggel is bírva – elmerülnek a témában, összehasonlítanak, elemeznek, de legtöbbször az almát a dinnyével, azaz a tőzsdei információkat, netán tapasztalataikat a Blockchain Capital termékekkel és ajánlatokkal.

S amikor igyekszel helyre tenni az információit, s kifejted a cégünk filozófiáját: hosszútávú gondolkodás spekuláció nélkül, akkor kikerekedett szemmel úgy néznek rád, mintha akkor látnának fehér embert először. Talán ez az első perc, amikor elhallgatnak, s próbálják feldolgozni a hallottat.

Mindentudó agyuk leblokkol, s fogékony állapotukat kihasználva ez az alkalmas pillanat, hogy eldaráld nekik: mi nem tőzsdézünk, nem is akarunk, sőt óvjuk tőle a magunkfajta „kisembert”, hanem vagyont építünk, megtakarítunk, s mindeközben más embereken segítünk az információ továbbadásával.

Jót teszünk, s ezért fizetést kapunk….. Itt tarts hatásszünetet!

ITT TARTS HATÁSSZÜNETET!

Ha türelmes vagy velük, lehet, hogy idő, de egy részükben megérik a dolog, míg más részük köti az ebet a karóhoz. Szelektálj bátran, s okosan oszd be az idődet, energiádat. Ugyanis mindenkit nem lehet megmenteni!

– A TISZTÁNLÁTÓ SZEMÜVEGŰEK

Ők a mi embereink! Higgadtan, nyugodtan bánjunk velük – nem mint a kisgyerek, aki végre megtalálta az eldugott csokoládét –, úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Kevés információ után inkább a teendőkre koncentrálj az esetükben.

Sokan nagyon gyakorlatiasok közülük, s a teendőkre kíváncsiak. Ne firtasd, hogy mennyi pénz (az közben kiderül majd), hogy az hol volt idáig, s főleg ne, hogy honnan van, de ezt talán nem is kell mondanom….

A teendőket mondd el, a regisztráció folyamatát, a pénzváltás menetét, a vásárlási opciókat, s itt már lehet közösen gondolkodni az arányokról, az összegről. Tanácsolhatsz, „lehet így, lehet úgy, én ezt tenném”, de mindig tedd hozzá a végén, hogy DE NEKED KELL DÖNTENED! TE DÖNTESZ! S ezt hagyd is rá!

Úgy bánj vele, mint a leendő munkatársaddal, szeretettel, gondoskodóan, türelmesen.

Ez a csoport fog téged kárpótolni az előző három megpróbáltatásaiért, s hidd el, megéri!

Ennyit a „csoportokról”. Természetesen vannak átfedések, „vegyes szemüvegek”, ha úgy tetszik, amik tovább bonyolíthatják a helyzetet.

Türelem, türelem és türelem…., nem győzzük hangsúlyozni!

Nálunk a türelem pénzt terem. Természetesen az okos türelemről beszélünk!

A következő részben kicsit tágabb perspektívából nézünk rá a Blockchain Capitalt szülő gazdasági és pénzügyi környezetre, szigorúan a hétköznapi ember látásmódjával…

Folyt. köv.

0 hozzászólás
0 tetszik
Előző cikk: Fanatikus szolgálat vagy elszánt odaadás!Következő cikk: A „BLOCKCHAIN CAPITAL JELENSÉG” – 2.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AZ ÉLETED A TE UTAD – TE IRÁNYÍTOD

Az élet eddig ismeretlen új csodálatos dimenzióját fedeztem fel...
hálásan köszönöm :)

Üdvözöllek Barátom!
Kovács Tibor vagyok.
Gyere velem egy időutazásra, de ne a múltba - váltsunk inkább a jövőbe!

Tovább olvasom

Legfrisebb cikkek
Legnépszerűbbek