A „BLOCKCHAIN CAPITAL JELENSÉG” – 2.

A „BLOCKCHAIN CAPITAL JELENSÉG”, AVAGY MILYEN SZEMÜVEGEN ÁT IS NÉZZÜK A VILÁGOT? 2. RÉSZ

Az előző részben a „szemüveg fajták”-at, azaz az emberi típusokat vettük sorra, melyekkel találkozhatunk munkánk során.

Most a „Blockchain Capital jelenség” hátterét, ha tetszik születését, vesszük szemügyre az egyszerű halandó szemszögéből.

Amit tudunk: 2008. október 31-én Satoshi Nakamoto (akiről azóta sem tudjuk, hogy egy személy, vagy egy csoport) a gazdasági világválságra válaszul közzétette a Bitcoin White Papír-jét.  Ebben egyrészt egy olyan új pénzügyi rendszer alapjait fektette le, amely azóta bizonyította létjogosultságát, másrészt ugyanakkor megteremtette egy vadonat új iparág megszületésének lehetőségét, a blokklánc iparágét. Mondhatnánk, hogy ez utóbbival talán nem is volt tisztában akkor, de a rendszer zsenialitása sejtetni engedi, hogy tévedünk.

Szakértők megfogalmazása szerint a Bitkoin a blokklánc szülötte, amiből az is következik, s a szakértők mondják is, hogy a blokklánc, kripto nélkül is működik. Erre számtalan bizonyíték áll rendelkezésünkre mára a mindennapi gyakorlatból, akár a biztosítások területére, akár települések energetikai gazdálkodására, akár autógyárak alkatrész beszállító rendszerére, akár közigazgatási ügymenetekre gondolunk.

S a felhasználási terület folyamatosan bővül, ami reálissá teszi a jóslatokat, miszerint 10 éven belül 8.000 milliárd dolláros iparággá válik a blokkláncipar, noha várhatóan a dollár addigra már nem lesz sehol. Talán jobb lenne szoktatni magunkat, s ezeket a mérőszámokat is Ethereumban számolni! 😊

VALAHOL ITT KEZDŐDIK A MI TÖRTÉNETÜNK.

Hogy érthetőbb legyen, vissza kell térnünk egy gondolat erejéig a Bitcoin históriájához. A születése utáni majd 4 év, 2012 nyaráig szinte említésre sem méltó, holott a „cyber-fertőzött” agyakban ekkor érett megállíthatatlanul az új és forradalmi gondolat, egy új pénzrendszer születéséről. A bába szerepét Hanyecz László vállalta fel, aki 2010. május 22-én, mint első tranzakcióként, fizikai „tárgyat” (2 db pizzát) vásárolt bitcoinért, bizonyítva ezzel, hogy a rendszer működőképes. Rövid story videón itt

Május 22. azóta „Bitcoin Pizza Day”, ünnep a Bitcoin rajongóknak, s a pizzásoknak is (legalábbis a bitcoint ismerőknek). A grafikonon szemmel látható a történés, azaz a bitcoin életre kelése, ha úgy tetszik:

VÁLSÁG AMI ÚJ GENEZISSEL SZOLGÁLT

S itt kapcsolódhatunk bele a történetbe.

Amint fent láthatjuk, 2018. a bitcoin „fekete” éve volt, amikor az óriási felívelés után a nagy remények elszállni látszottak. Az árfolyam majd 20.000 $-ról durván hatodára zuhant……

Ám, ahogyan a 2008-as általános válság megszülte a zseniális új pénzrendszert, úgy a 2018-as kripto válság is új genezissel szolgált, s megszületett a Blockchain Capital cég, aminek az ötlete nyilván már előbbre tehető.

AMIBEN MÁS, MINT BÁRMI ELŐTTE:

– az ötlet megvalósításához a cég nem hozott létre saját, új blokkláncot és saját coint, ahogyan minden más innovátor (jelenleg több, mint 9.000 coin létezik a piacon, s várja, hogy felfigyeljenek rá), hanem egy, már szintén zseniálisan megalkotott blokkláncra települt fel, az Ethereum blokkláncára.

– ebből következik, hogy nem volt szüksége új coinra, mert automatikusan az Ether vált fizető eszközzé.

– a cégalapítók a fejlesztő csapattal a hagyományos tőzsde alapelveit, pontosabban az ott eredményesen működő elveket figyelembe véve alkották meg a cég máig egyedülálló első termékét, a WBT indexet. Ráadásul mindezt akkor, amikor mindenki a bitcoin, s a kripto piac elmúltát vizionálta!

– a WBT, azóta is egyedülálló módon, olyan „befektetést” tesz lehetővé, ahol a pénzünket nem adjuk oda senkinek, az afölötti felügyeletet folyamatosan mi magunk gyakoroljuk, s ráadásul a pénzünk likvid a nap 24 órájában.

– a cég filozófiáját, szemben a világ nagybefektetőivel, az az elv vezérelte, s vezérli folyamatosan, hogy a piac, s a gazdasági átalakulást kihasználva, a hétköznapi „kisember”-t juttassa helyzetbe, megadva a lehetőséget a biztonságos gyarapodásra.

– a cég az MLM rendszert választotta, hogy termékeit eljuttassa az emberekhez, s a további növekedésnek is ez a záloga, amit a gyakorlat nap mint nap bizonyít. Így vált a Blockchain Capital elsőként, s azóta is egyedülálló módon, blokkláncon, okos szerződések révén működő MLM céggé.

– az alapítók, szintén egyedülálló módon, filozófiájuk részeként, a társtulajdonosi rendszer mellett döntöttek. Ez azt jelenti, hogy nem megtartva maguknak a jövő elvárható, s egyben elképesztő sikerét, hanem minden fogékony és bizalmat szavazó embernek felajánlották azt, a részvénytulajdonosi rendszeren keresztül.

– ily módon maguk az résztulajdonosok váltak a „céggé”, amit csak tetéz az, hogy a cég közös részvénytulajdonlása elképesztő együttműködést hozott létre az emberek között.

Ezek az elvek és gyakorlati metódusok azok, amelyek a Blockchain Capital cég eddigi gyors sikerét és felemelkedését okozták, s okozzák a jövőt illetően is, hiszen a gyarapodást, mind személyes, mind cégszinten nap mint nap tapasztaljuk.

A következő részben a kriptók születését fogjuk körbejárni, természetesen nem a technikai rész oldaláról, hiszen nem győzzük hangsúlyozni, nem vagyunk blokkláncszakértők, számítógépes guruk, és még bányászok sem! 😊

0 hozzászólás
3 tetszik
Előző cikk: A „BLOCKCHAIN CAPITAL JELENSÉG”Következő cikk: Mi Történik Most A Kripto Piacon? Milyen Tényezők Erősítik A WBT Index Piaci Helyzetét?

Hasonló cikkek

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AZ ÉLETED A TE UTAD – TE IRÁNYÍTOD

Az élet eddig ismeretlen új csodálatos dimenzióját fedeztem fel...
hálásan köszönöm :)

Üdvözöllek Barátom!
Kovács Tibor vagyok.
Gyere velem egy időutazásra, de ne a múltba - váltsunk inkább a jövőbe!

Tovább olvasom

Legfrisebb cikkek
Legnépszerűbbek